Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Лубнах відкрили сучасний центр творчості (ФОТО)

У місті обласного значення Лубни напередодні відкрили сучасний центр творчості “Гармонія”. Там дітлахи зможуть проводити своє дозвілля, займаючись танцями, малюванням, грою на гітарі та інше.

З самого початку передбачалося, що у центрі займатимуться працівники Лубенського молочного заводу “Гармонія”, яких налічується 650, і їх діти (250). Він і розташований напроти заводу. Але наразі центр готовий приймати й інших лубенчан.

Це 3-поверхова будівля. На цокольному або ”творчому” поверсі знаходяться кімнати для малювання, гри на музичних інструментах, фітнес-зал, роздягальні і душові, на першому – 2 танцювальні зали, другий поверх -адміністративний.

«Це було колись офісним приміщенням одного з підприємств. Свого часу ми його купили для розширення своїх інвестицій. Частину території використовуємо як транспортну дільницю. Але ця будівля – це інвестиція в дітей, меценатство. Європейську державу побудуємо тільки ми самі. Не треба розраховувати на те, що хтось приїде і допоможе це зробити. Діти це головне, що ми маємо», –  зазначив на відкритті генеральний директор ТОВ ”Лубенський молочний завод” Володимир Дорош.

Працює центр творчості за 6-ма напрямками: дитячі: музичний (вокальний і хоровий спів, гра на гітарі та фортепіано), хореографічний (спортивно-бальні, сучасно-спортивні танці, класична і дитяча хореографія), спортивно-акробатичний (жонглювання, гімнастика, еквілібристика, повітряна гімнастика, акробатика, каучук), образотворчо-прикладне мистецтво (малювання, живопис, декоративна композиція, ліпка, квілінг) та дорослі: фітнес та бальні танці (латина). 

«Танцювальний зал зроблений за всіма стандартами бального мистецтва. Покриття відповідає всім нормам танцівників і суддів, санітарним вимогам. Воно з амортизуючою основою, що не зашкоджує суглобам спортсменів. Ми формуємо викладацький склад, підходимо до цього ґрунтовно. Бо рівень викладачів має бути вищий, ніж в міських школах. Наразі цікавимося викладачем з вокалу. Шукаємо за межами міста – Полтава, Київ. В подальшому плануємо розширювати напрямки – комп’ютерний дизайн, вивчення мов», – розповідає керівник центру творчості Ніна Харапутько.

Заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь запевнив, що зараз у полтавському регіоні працюють над розвитком спорту.

«Полтавська область наразі розвивається у спортивному плані. Минулого року побудували 31 спортивний майданчик зі штучним покриття. Цьогоріч завершуємо 20 майданчиків. Я є прихильником масового спорту, тому що це здоров’я нації. Мені здається, що такий центр на Полтавщині є найкращим».

«Оскільки Лубни – місто обласного значення, тут проживає близько 50 тисяч жителів. Серед них до 9 тисяч дітей різного віку. То на початку нового навчального року це чудовий подарунок. Бізнес вкладає кошти у свої проекти і не тільки для себе, а й для соціально-економічної сфери міста. Це є показник, що не потрібно виїжджати закордон, треба працювати у своєму місті, перспектива є», – закцентував міський голова Лубен Олександр Грицаєнко.

5-річний Руслан прийшов на відкриття разом зі своєю бабусею. Розповідає, що в центрі творчості хоче навчитись грі на музичних інструментах.

«Тут дуже подобається. Хочу навчитись грати на барабанах. Нам їх дають у садочку».

У планах Володимира Дороша – будівництво заводу питної води, банно-оздоровчий комплекс, медичний центр для оздоровлення працівників підприємства, спортивно-концертний зал. Наразі будують кінно-спортивний комплекс загально-українського значення у селі Піски, яке планують відкрити наступного року.

Перейти до вмісту