Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці планують затвердити «Правила користування міським електричним та автомобільним пасажирським транспортом»

Ці правила викладені в проекті регуляторного акту, який презентували на засіданні робочої групи з питань реалізації Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», яка відбулася під головуванням першого заступника міського голови Володимира Пелипенка.

Документ розроблено та запропоновано до затвердження з метою врегулювання послуг із перевезень міським пасажирським транспортом загального користування, підвищення якості та ефективності надання таких послуг. Він регламентуватиме діяльність як власне  автотранспортних підприємств, які здійснюють перевезення пасажирів, так і поведінку пасажирів. Про це повідомли у Кременчуцькій міській раді.

Члени робочої групи розглянули питання щодо окремих зобов’язань водіїв автотранспортних підприємств і громадян, які користуються електротранспортом і автобусами. Зупинилися на питанні перевезення багажу та в якому випадку за нього має сплачувати пасажир. Зокрема, багажем вважатимуться речі, упаковані для перевезення, предмети, або інші матеріальні цінності, які перевозяться пасажиром та становлять розмір більше як  60 х 40 х 20 см або вагою понад 30 кг, а також довгомірні предмети завдовжки більше 150 см та діаметром понад 10 см. Право на перевезення у транспортних засобах перевізника багажу дає окремий квиток. Перевезення багажу складає повну вартість разової поїздки та не залежить від наявності у пасажира будь-якої пільги на проїзд. Якщо пасажир має право на пільгове перевезення, то для перевезення багажу він зобов’язаний сплатити його вартість працівнику перевізника та отримати квиток. Не вважається багажем та не потребує оплати, перевезення пасажиром: одної пари лиж, велосипеда, що складається, дитячої коляски, крісла для пересування осіб з інвалідністю, а також перевезення у клітках дрібних звірів і птахів, собак у намордниках за наявності повідка та котів з пред’явленням  відповідних документів на них.

Інше правило, яке пропонується розробником для затвердження, стосується музики в салоні транспортного засобу. Проектом регуляторного акту передбачена заборона вмикання радіоприймачів і авто магнітол. Окрім того, в документі зазначено, що під час руху водієві не дозволяється користуватися мобільним телефоном. Обмеження не стосується підтримання зв’язку із диспетчером, оператором екстрених служб. Окрім того, водієві заборонятиметься вести розмови з пасажирами, їсти, пити, палити, вчиняти інші дії, що знижують увагу під час руху

У проекті регуляторного акту також прописана заборона щодо перевезення зброї в міському пасажирському транспорті, а саме,  йдеться про те, що перевозити зброю (крім особливих випадків – перевезення службової зброї), вибухові, отруйні, смердючі, інфекційні, радіоактивні речовини, спирт, бензин, газ, ацетон та інші вогненебезпечні, легкозаймисті, самозаймисті речовини, а також ручну поклажу, що  може забруднити салон чи верхній одяг пасажирів.

Обговорення проекту регуляторного акту «ПРАВИЛА користування міським електричним та автомобільним пасажирським транспортом» триває. З повним його змістом можна ознайомитися за посиланням https://www.kremen.gov.ua/index.php/branches/page/123 . Пропозиції щодо внесення змін або доповнень приймаються в управлінні розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та регуляторної діяльності виконкому міської ради.

Перейти до вмісту