Ви тут:
Суспільство Україна 

Розраховуємо на якнайшвидше прийняття закону «Про енергетичну ефективність», — Зубко

Ми очікуємо на прийняття парламентом закону «Про енергетичну ефективність» вже найближчим часом. Він дасть можливість створити інструменти та регуляцію для більш ефективного споживання енергії не тільки в приватному секторі, а й в промисловості.

Про це повідомив під час презентації енергосертифікату Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

За його словами, закон напрацьовується на виконання 27 Директиви ЄС. А його презентація відбудеться вже у третьому кварталі 2018 року.

«Дія закону буде направлена на зменшення енергоспоживання бізнесом на випуск продукції, що призведе до зниження її собівартості. А це питання конкурентоздатності української продукції як в ЄС, так і інших країнах. Друге – це зменшення енергоспоживання у сферах транспорту та енергетиці», – зазначив Геннадій Зубко.

Він повідомив, що держава сьогодні стимулює роботу як по використанню відновлювальних джерел енергії, так і зменшенню витрат.

«Україна сьогодні має амбіційні зобов’язання щодо зменшення викидів вуглецю і збільшення частки використання відновлювальних джерел енергії. Вже сьогодні ми збільшуємо частку сонячної енергетики та ведемо роботу по підтримці когенерації відновлювальних джерел енергії. Це стимулює до залучення інвестицій і переходу на альтернативні види палива», — розповів Зубко.

Перейти до вмісту