Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Протягом місяця до українських аптек надійдуть у продаж вакцини від грипу

Для епідсезону 2018-2019 року в Україні очікується наявність трьох вакцин від грипу. Одна з них уже зареєстрована в Україні, інша завершила процес спеціалізованої експертизи реєстрації, матеріали щодо третьої вакцини перебувають на розгляді у Державному експертному центрі.

Вакцини будуть доступні в аптеках вже протягом місяця, де їх можна буде придбати та вчасно зробити щеплення в закладі охорони здоров’я, повідомила на своїй сторінці у facebook виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“МОЗ України не закуповує вакцини від грипу централізовано за кошти платників податків. Такі вакцини можна придбати за власний кошт або отримати безоплатно, якщо ваша організація або місцева влада вирішать їх закупити. Фахівці Міністерство охорони здоров’я України зробили все необхідне, щоби ми всі могли добре підготуватися до епідсезону. Вакцина – надійний засіб, щоби зменшити ризики захворіти та уникнути серйозних ускладнень. Втім, за останні 3 епідсезони вакцинувалися в середньому лише 0,5 % громадян”,  – зазначила вона.

Також МОЗ рекомендує місцевій владі та підприємствам забезпечити вакцинацію від грипу українців. Особливо тим, хто є в групах ризику – медичним працівникам, вчителям, дітям до 5 років, вагітним, літнім людям (65+), і людям з хронічними хворобами.

До речі, в Україні, за пронозами World Health Organization (WHO), ймовірно циркулюватимуть:

– вірус, подібний A/Michigan/45/2015(H1N1)pdm09;
– вірус, подібний A/Singapore/ INFIMH-16-0019/2016(H3N2);
– вірус, подібний B/Colorado/06/2017.

.

Перейти до вмісту