Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

Прокуратура Полтавщини затвердила обвинувальний акт стосовно 16-річного юнака, який зґвалтував та пограбував дівчину

Прокуратура Полтавської області затвердила обвинувальний акт стосовно 16-річного юнака, який, погрожуючи застосувати фізичне насильство, зґвалтував та пограбував повнолітню дівчину.

Досудовим розслідуванням установлено, що 16-річний юнак, у липні поточного року, перебуваючи у селі Ромодан Миргородського району, помітив раніше незнайому йому дівчину і вирішив пограбувати останню.

Наздогнавши 18-річну дівчину, юнак, скориставшись перевагою у фізичній силі, охопив рукою потерпілу за шию та повів до залізничних колій з вимогою віддати йому грошові кошти. Зрозумівши, що у дівчині при собі є лише 36 гривень, зловмисник вирішив зґвалтувати останню. Після зґвалтування хлопець заволодів мобільним телефоном потерпілої та зарядним пристроєм.

Завдяки проведеним невідкладним слідчо-оперативним заходам юнака затримано в той же день у порядку ст. 208 КПК України.

За клопотанням прокуратури, затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомили у прокуратурі Полтавщини.

На даний час прокуратурою затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно зловмисника за ч.1 ст.152 (зґвалтування) КК України та ч.2 ст.186 (грабіж, поєднаний з погрозою застосування насильства) КК України.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 6 років.

Перейти до вмісту