Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Понад 600 колишніх школярів стали студентами Полтавського педагогічного університету (ФОТО)

Сьогодні, у День знань, у палаці дозвілля «Листопад» відбулась урочиста посвята у студенти Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка. Посвята є традиційною, адже проводиться щороку на початку нового навчального року.

Як повідомила кореспонденту «Новин Полтавщини» проректор університету з виховної роботи Валентина Богута, сьогодні першокурсників у педагогічному університеті налічується 606 осіб. У порівнянні з попередніми роками набір не зменшився. А найпопулярнішими спеціальностями є дошкільна і початкова освіта.

Майбутніх учителів привітали ректор Микола Степаненко, заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло, міський голова Олександр Мамай, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко та Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір.

«Ви обрали знакову професію, дали обітницю служити величній справі – навчанню і вихованню підростаючого покоління. Бо наш фах – від Бога, а всі останні – йдуть від нас. Ми маємо понад столітню історію, ми сіяли сіятимемо розумне, добре і вічне», – привітав зі святом Микола Степаненко.

«Ви обрали шлях на все життя, який пов’язує вас з дітьми. Ви, мабуть, ті люди, які всім серцем відчувають, що це потрібно сьогодні Україні. Будете навчатись за новими програмами, навчатись так, щоб навчити і їх, і батьків всьому новому, гарному і креативному», – наголосив Олег Пругло.

Директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко нагадала, що сьогодні стартує Нова українська школа і нинішні першокурсники будуть тими вчителями, які навчатимуть за новими нормами майбутнє покоління.

«Це свято, яке об’єднує людей різного віку і поколінь. Шановні першокурсники, відсьогодні ви заходите у велику короленківську родину. Сьогодні Нова українська школа стартує по всій Україні. Ви саме ті майбутні вчителі, які навчатимуть майбутнє покоління».

«Сьогодні вищий пілотаж для викладача це, мабуть, навчити дитину вчитися. Хочу побажати вам здоров’я, миру. Звертаюсь як батько і дідусь 4-х онуків. Минулого року онук Іван пішов до 1 класу, цього року дві онуки першокласники. Цьогоріч син Сергій став студентом медичної академії. Тому я розумію як важко виховати дитину і пустити у цей світ повний несподіванок», – зазначив Олександр Мамай.

Опісля урочистих привітань усі першокурсники вишукувались на сцені відповідно до своїх факультетів та виголосили клятву першокурсника. Посвята у студенти продовжилась виступами творчих колективів університету.

 

Перейти до вмісту