Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство 

Підписали перший ЕСКО договір в місті Миргород

У Миргороді розпочали впровадження механізму енергосервісу. Першою стала загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №9 імені І.А. Зубковського Миргородської міської ради – одна з найбільших бюджетних будівель міста. Середнє споживання тепла за рік становить 700 Гкал, а це більше 1 мільйона гривень щорічно. Система опалення в школі не модернізувалася всі 30 років з часів побудови, а сучасні системи опалення дають доволі гарний результат по зменшенню споживання. Саме всі ці складові зацікавили інвестора до співпраці з ЗОШ №9. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Так, сьогодні директор школи Лушин Юрій Васильович та  ТОВ “Український енергетичний траст”, яке стало переможцем відкритих торгів на online-платформі  ProZorro, в особі директора Володимира Кріля, підписали перший для міста Миргород енергосервісний договір. 

Максимально передбачений термін договору становить три опалювальні сезони, але може призупинити свою дію достроково, після виконання Сторонами своїх зобов’язань. Таким чином інвестор власними силами проводить реалізацію енергосервісних заходів, а саме:  розробку проектно-кошторисної документації з оформленням всіх дозвільних документів, закупівлю модульного індивідуального теплового пункту із системою погодного регулювання та online-диспетчеризацією, виконання монтажних та пуско-налагоджувальних робіт з подальшою передачею обладнання навчальному закладу з трирічною гарантією.

Встановивши модульний індивідуальний тепловий пункт, інвестор гарантує мінімальне скорочення споживання в натуральній формі в розмірі 22%, за період дії договору. Саме тільки при досягненні гарантованої мінімальної економії навчальний заклад здійснюватиме оплату в розмірі 80% від фактичної економії, а 20% залишатимуться в бюджеті міста. По закінченню договору все обладнання переходить у власність школи, що в подальшому дозволить підтримувати комфортний температурний режим у навчальному закладі при меншому споживанні тепла.

Підписання першого енергосервісного договору в місті Миргород стало можливим, завдяки бажанню керівництва міста пробувати нові інноваційні можливості по залученню інвестицій. А тісна та професійна співпраця спеціалістів відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту із спеціалістами відділу освіти та відповідальними працівниками ЗОШ №9 міської ради дозволила підписати Договір.

Перейти до вмісту