Ви тут:

Під Кривим Рогом стався масштабний витік хлору, – ЗМІ

Зранку 3 вересня біля Кривого Рогу стався масштабний витік хлору

Інцидент на міськводоканалі у селі Радушне, розташованому поблизу Кривого Рогу. Про це пише Еспресо з посиланням на  ТСН.

Як розповів мешканець села Радушного Ігор Астапов, місцевих жителів не сповістили про аварію. Вони дізнаються про все з сайтів місцевих видань та у групах на Facebook. 

“Чому не працювали сирени, людей ніхто не оповіщав, про що думає староста. План ліквідації аварії хоч є в сільраді, вони і самі не знають, що треба робити”, – нарікає місцевий мешканець Миколай Марчук.

Зазначається, що на складі хлору водоканалу сталася серйозна аварія. 

“Витік хлору. Все за сімома замками. Прохання не панікувати. Закрийте вікна, не виходьте на двір. Вітер несе в сторону Миролюбівки”, – написав у соцмережі член громадської організації “РадПортал” Андрій Кургуз.

За повідомленням Першого кріворізького, витік хлору стався через те, що “зірвало вентиль під час заміни сальника”. В результаті постраждали три слюсаря, які є співробітниками “Кривбасводоканалу”.

За словами Ігоря Астапова, ширяться чутки про витік близько 250 кг отруйного хлору. Проте вітер дме в сторону від населеного пункту Радушного. 

За даними ЗМІ, люди панікують, багато хто стверджує, що почали відчувати ознаки отруєння хлором – першіння в горлі і запаморочення.

Також скасували урочисті лінійки у школах в Радушному та сусідньому селі Гречані Поди. Дітей евакуювали до Водяного. Астапов додав, що люди побоюються повного відключення води та запасаються нею.

Своєю чергою депутат Криворізької ради опублікував у Facebook заспокійливе повідомлення з посиланням на ДержНС.

“ДержНС офіційно повідомило, витік хлору ліквідовано, 30-35 кг, хмару ліквідовано водною завісою, здоров’ю та життю людей нічого не загрожує. Впоралися за 35 хвилин від моменту витоку. Ніхто не постраждав”, – йдеться у повідомленні. 

Однак жодного офіційного повідомленні від ДержНС не надходило. Тим часом місцеві жителі висловлюють здогадки про причини аварії.

“За однією з інформацій, це підприємство прийняло на склад хлору більше дозволеної кількості. Це Криворізьким депутатам було відомо ще у п’ятницю. Начебто вони повідомили про це київських надзвичайників. А сьогодні все трапилося”, – розповів Ігор Астапов. 

Перейти до вмісту