Ви тут:
Суспільство Україна 

Павло Петренко відкрив 15-й центр надання послуг ДРАЦС європейського рівня Open Space

В Обухові Міністр юстиції Павло Петренко відкрив сучасний офіс з надання послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану європейської якості Open Space.

«Сьогодні ми відкриваємо вже 15-й офіс європейського зразка, де українці можуть в комфортних умовах без черг, без хабарів, без годинних очікувань отримати найбільш популярні послуги у сфері реєстрації актів цивільного стану. Дуже приємно, що такі нові центри відкриваються і у великих містах, і в невеличких містечках. Це ще один крок, щоб зробити юстицію ближчою до людей. Щоб наша робота викликала лише позитивні емоції, адже наше завдання – служити громадянам», – наголосив під час відкриття очільник Мін’юсту.

Він зауважив, що тут громадяни зможуть отримати 14 послуг, серед яких – реєстрація народження дитини, подання документів для реєстрації шлюбу, розірвання шлюбу чи зміна імені, внесення змін до актових записів цивільного стану, проставлення апостиля, отримання витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян чи копій документів, повідомляє Урядовий портал.

«Для нас важливо забезпечити кожному українцю доступ до сучасних та зручних сервісів. І ми активно працюємо в цьому напрямку. Завдяки децентралізації та запровадженню онлайн-послуг наші громадяни змогли оцінити нову якість сервісів у сфері реєстрації майна та бізнесу. Нині ж ми активно запроваджуємо нові сучасні підходи у сфері реєстрації актів цивільного стану. Наше завдання – відкрити такі Open Space по всій країні», – підкреслив Міністр юстиції.

За його словами, всі офіси Open Space працюють у форматі «єдиного вікна» та «відкритого простору» з використанням електронної черги. Так само на місці можна зробити оплату обраної послуги, тож громадянам не доводиться бігати й шукати банківські установи, а потім знову приходити й займати чергу, щоб показати квитанцію співробітникові реєстраційної установи.

«Більшість послуг тут надаються усього за кілька хвилин. Деякі більш складні дії можуть зайняти максимум до півгодини. Це прекрасний показник, який навіть у порівняння не йде з багатогодинними, а подекуди й кількаденними чергами, у яких доводилося витрачати свій час українцям ще 5 років тому», – резюмував Павло Петренко.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Київській області Олексія Шевченка, була проведена колосальна робота та створено нову установу, яка повністю відповідає філософії проекту Open Space.

«Дякую представникам місцевої влади за допомогу в створенні цього центру, який забезпечить надання жителям Обухова та району сучасних європейських сервісів», – додав керівник обласної юстиції.

Заступник голови Київської обласної державної адміністрації Іван Турчак у свою чергу зауважив, що буквально 2 роки тому почути слово Open Space можна було лише в столицях європейських країн.

«Сьогодні на Київщині ми відкриваємо новий клієнтоорієнтований центр з надання послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану для жителів Обухова. Всі проекти органів юстиції допомагають владі ставати ближчими до українців», – наголосив Іван Турчак.

Перейти до вмісту