Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Оприлюднили текст змін до Конституції щодо курсу на ЄС і НАТО

На сайті Верховної Ради оприлюднили текст президентського законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС та НАТО, повідомляє Еспресо.
“Пропонована законодавча ініціатива має на меті внесення необхідних змін до Конституції України для реалізації цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору як стратегічних зовнішньополітичних пріоритетів держави”, – наголошується у пояснювальній записці до законопроекту.

У законопроекті запропоновано закріпити незворотність курсу України на європейську і євроатлантичну інтеграцію та підтвердження європейської ідентичності українського народу у преамбулі Основного закону.

У статті 85 пропонують визначити, що до повноважень Верховної Ради належить “визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору”.

Статтю 102 запропоновано доповнити положенням, що “Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору”.

Стаття 116 доповнюється новим пунктом, згідно із яким Кабінет Міністрів “забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору”.

Перейти до вмісту