Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Оновлений аеропорт Полтави: коли полетить перший Boeing

Найближчої середи вперше після закінчення ремонтних робіт з головного летовища області злетить пасажирський літак відомої американської компанії.

Мова йде про Boeing 737-300, який є першим та базовим представником покоління 737 – наймасовішого пасажирського літака за всю історію пасажирського авіабудування. Ним футболісти та тренерський штаб полтавської «Ворскли» відправиться до Лондону на гру групового турніру Ліги Європи з місцевим «Арсеналом».

Про це розповіли у прес-службі полтавського клубу.

Нагадаємо, 29 липня полтавський аеропорт вперше після реконструкції прийняв пасажирський рейс з іноземними туристами. Після відвідин міста вони знову через полтавське летовище полетіли до Кривогу Рогу. На сьогоднішній день аеропорт Полтава на 100% приймати невеликі літаки. Стан злітно-посадкової смуги теж відповідає нормам, але є наміри з часом зробити її ще кращою.

Боїнг 737 (англ. Boeing 737) — близько- та середньомагістральний дво-двигунний вузькофюзеляжний пасажирський реактивний літак, що був розроблений та виробляється компанією Boeing Commercial Airplanes. В березні 2018-ого року компанія виготовила 10 000 літаків цієї моделі, це робить його наймасовішим реактивним літаком, що виготовляється, за всю історію пасажирського авіабудування. В 2006 році у світі експлуатується понад 4500 літаків Боїнг-737, що складає більше чверті від загальної чисельності парку великих цивільних літаків, щосекунди в повітрі знаходиться більше 1000 таких літаків. Модель Боїнг-737 входить до складу парку понад 540 авіакомпаній, маршрутні мережі яких зв’язують понад 1200 міст в 190 країнах.

Перейти до вмісту