Ви тут:
Сільське господарство Суспільство Україна – ЄС 

Нові технології та висока якість продукції – запорука успіху харчової галузі України, – Ольга Трофімцева

Сьогодні харчова промисловість України забезпечує внутрішній споживчий ринок якісними продуктами харчування майже на 90%. Окрім цього, галузь відіграє надзвичайно важливу роль у зовнішній торгівлі країни, формуючи понад 50% зовнішньоторговельного обігу продукції АПК України. Про це зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева під час офіційного відкриття Всеукраїнського тижня харчових технологій та галузевих виставок «Inprodmash & Upakovka’2018», «Bakery Ukraine’2018» та «Sweets Ukraine’2018», інформує прес-служба Мінагрополітики.

“До харчової промисловості належать понад 40 галузей і виробництв, а промислове виробництво харчових продуктів здійснюють понад 5 тисяч підприємств, які виробляють широкий асортимент продуктів харчування. Щороку прямі іноземні інвестиції в харчову промисловість складають близько $3 млрд, а це понад 25% від загальних прямих іноземних інвестицій у промисловість країни”, – наголосила заступник Міністра у своєму виступі.

За словами Ольги Трофімцевої, розвиток повного циклу технологічних процесів – починаючи від первинної обробки сільськогосподарської сировини, до випуску готової упакованої харчової продукції за найвищими стандартами безпечності та якості продуктів харчування та її експорту на світові ринки є ключовим пріоритетом секторальної експортної стратегії, яка розроблена командою Мінагрополітики.

“Я б назвала харчову галузь локомотивом економіки України, зважаючи на важливість харчової галузі для всього сектору АПК та його розвитку. Без створення ланцюга доданої вартості в країні, поглибленої переробки та експорту готового продукту під брендом «Made in Ukraine» ми не зможемо говорити про ефективний розвиток АПК чи всієї економіки України”, – підкреслила заступник Міністра.