Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині триває оздоровлення учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до І категорії

Комплексний підхід до вирішення питання оздоровлення громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, дозволить скористатися пільговим правом на санаторно-курортне лікування у поточному році 1289 особам зазначеної категорії.

За рахунок коштів державного бюджету (4,0 млн грн), обласного (1,4 млн грн) та бюджетів районних, міських, сільських, селищних рад (0,6 млн грн) санаторно-курортним лікуванням передбачено забезпечити  873 особи з числа громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. За самостійним вибором компенсацію, замість санаторно-курортного лікування,  отримали  416 осіб.

У поточному році громадянами, постраждалими внаслідок Чорнобильської катастрофи для оздоровлення обрано 32 санаторно-курортних заклади. На даний час оздоровились 533 особи. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

З метою  забезпечення санаторно-курортним лікуванням  громадян, яким встановлено 1 групу інвалідності, пов’язану з наслідками Чорнобильської катастрофи, та які потребують супроводження до санаторного закладу, з 2017 року запроваджено виплату з обласного бюджету матеріальної допомоги на придбання путівки особі, супроводжуючій пільговика, в сумі 5,0 тис.грн. У поточному році  таку допомогу отримали 9 осіб.

Запроваджений з 2018 року в рамках обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області  новий напрямок, який передбачає виплату додаткової матеріальної допомоги на оздоровлення громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, в санаторно – курортних закладах, розташованих  на території  Полтавської області, в сумі фактично здійсненої доплати за оздоровчі послуги, але не більше 2,0 тис. грн, розширив можливості вибору пільговиками для оздоровлення місцеві санаторії. На даний час таку допомогу отримали 65 осіб.

Одночасно з проведенням оздоровчої кампанії 2018 року органами соціального захисту населення області проводиться прийом заяв для взяття на облік на забезпечення санаторно –курортним лікуванням чи (за вибором пільговика) на виплату компенсації замість путівки у 2019 році.  Інформація про чисельність громадян, узятих на облік на забезпечення санаторно –курортним лікуванням чи на виплату компенсації замість путівки у наступному році, формується органами соціального захисту населення до 15 жовтня поточного року.

Перейти до вмісту