Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині вже створено 42 підрозділи місцевої пожежної охорони

Сьогодні у Полтавській ОДА відбулось засідання регіональної комісії з питань техногеннно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під час якого обговорили стан протипожежного захисту населення пунктів у сільській місцевості та створення і функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони.

“Особливе занепокоєння викликає кількість пожеж у житловому секторі, адже наявні у кожному районі підрозділи ГУ ДСНС не в змозі оперативно реагувати. Здебільшого через віддаленість місця знаходження населених пунктів. Станом на 18 вересня на Полтавщині створено та функціонує 42 підрозділи місцевої пожежної охорони. З них 30 являються боєздатними. На початку року був лише 31 підрозділ”, – повідомив начальник Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Полтавській області Руслан Ісаєнко.

Також він відмітив позитивну роботу, у цій сфері, Гадяцького району, в якому створено 4 підрозділи місцевої пожежної охорони та Оржицького району, в якому протягом першого півріччя створили 2 таких підрозділи.

Та назвав райони, які до цього часу не створили жодного підрозділу: Диканський, Пирятинський, Гребінківський, Машівський, Хорольський, Козельщинський райони.

“Маємо приклади чудової взаємодії ОТГ, які розуміють важливість цього питання, які турбуються і про фінансування таких підрозділів, і про їх утримання, і про навчання особового складу підрозділів. Прошу райони, які не створили підрозділи підготовити мені доповідні щодо не проведення цієї роботи”, – наголосив заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

Комісія розглянула й питання про стан протипожежного захисту обєктів з масовим перебуванням людей та стан забезпечення протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості.

“За результатами перевірок виявили 14 тисяч 126 порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки. Керівникам відповідних об’єктів вручили акти та приписи про усунення виявлених порушень. До адміністративної відповідальності притягнуто тисячу 450 керівників та відповідальних посадових осіб”, – розповів Руслан Ісаєнко.

Під час перевірки перевіряли об’єкти масового перебування людей: загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади, заклади охорони здоров’я, торгівельні підприємства, культурно-видовищні заклади.

“У деяких районах спостерігається не приємна динаміка усунення таких проблем. Першочергово необхідно привести до ладу протипожежну систему закладів освіти та охорони здоров’я проблемних районів. Тому голови районів терміново повинні виділити кошти на проведення цих заходів”, – зазначив Роман Товстий.

Щодо будинків підвищеної поверховості начальник Управління запобігання надзвичайним ситуаціям повідомив, що такі будинки є у Полтаві, Кременчуці та Горішніх Плавнях.

“У Полтаві з 22 будинків підвищеної поверховості, лише у 9 — система пожежної сигналізації у справному стані. З 594 пожежних кранів працює — 351. У Кременчуці — 14 будинків підвищеної поверховості, з них у 10 — справна система пожежної сигналізації. У Горішніх Плавнях таких 2 будинки”, – розповів Руслан Ісаєнко.

“Необхідно вирішити це питання. Якщо міські ради самостійно не можуть впоратись, то спецавтомобілі можна придбати за співфінансування”, – зазначив Роман Товстий.

Перейти до вмісту