Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині стартувала кампанія #СтопБулінг (ФОТО)

Сьогодні кожна четверта дитина страждає від цькування однолітків та агресивної поведінки з їхньої сторони. Зважаючи на таку статистику, по всій Україні розпочався тиждень протидії булінгу, до якого долучилася і Полтавщина. Метою цієї кампанії є проведення роз’яснювальної роботи серед учнівської молоді щодо протидії цькуванню серед підлітків.

Задля реалізації поставленої мети, працівники відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти ГТУЮ у Полтавській області завітали до 4-х навчальних закладів, де розповідали про булінг та його складові елементи, а саме про ознаки, види та суб’єктів. Окрім того, працівники юстиції запропонували покрокову інструкцію, як зупинити цькування в навчальних закладах. Надали практичні поради та наголосили на тому, що кожен має право на захист від будь-яких проявів агресії з боку інших осіб, кожен має право на повагу своєї честі та гідності, а також вільне вираження своїх поглядів і думок. Наголосили на тому, що отримати необхідну правову допомогу (юридичну консультацію, складання заяв, інших документів) можливо, звернувшись до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 (цілодобово і безкоштовно в межах України) і якщо дитині необхідна психологічна допомога можливо звернутися на Національну дитячу «гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером 116 111.

Зауважили, що доки дитині не виповнилось 18 років, відповідальність за її вчинки несуть батьки. Якщо дитина порушує права іншої дитини, вчиняючи над нею насильство (булінг), батьки можуть бути притягнуті до адміністративної, кримінальної або цивільної відповідальності. Відповідальність за деякі прояви булінгу (нанесення тілесних ушкоджень, побої, крадіжка та грабіж) наступає до досягнення дитиною 18 років.

Разом з тим, працівники юстиції роздали учням та адміністрації закладів освіти інформаційні матеріали на відповідну тематику, розроблені Міністерством юстиції України та Головним територіальним управлінням юстиції у Полтавській області.

Перейти до вмісту