Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині школярів вчили захищатись від однолітків-агресорів та бути толерантними

Протягом тижня команда юстиції Полтавщини завітала до 53 навчальних закладів області з інформаційною кампанією #ЗупинимоБулінгРазом, яка покликана допомогти дітям впоратися з агресією однолітків.

Під час проведення різноманітних заходів (виховних годин, уроків, правових ігор, вікторин), в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», школярам розповідали про булінг, акцентували увагу на тому, що знущання може бути не тільки фізичним, а й економічним, психологічним, сексуальним. Пояснювали школярам що робити, якщо вони стали жертвою цькування однолітків та як діяти, якщо, раптом, вони стали свідками булінгу. Говорили і про те, що робити, коли поряд дитина-агресор. Заходи відбувалися у формі відкритого діалогу.

Школярі активно брали участь в обговоренні даної теми та ставили чимало запитань. Підлітки цікавилися, до кого звертатися за допомогою, чи вважається булінгом сварка між однокласниками, яку вирішили самостійно без втручання дорослих, хто несе відповідальність за вчинки дітей. На усі питання фахівці Головного територіального управління юстиції у Полтавській області давали дітям вичерпні відповіді.

Крім того, по закінченню заходів серед учнів та вчителів були розповсюджені інформаційні матеріали на відповідну тематику, розробленні Міністерством юстиції України.

Перейти до вмісту