Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині садиби Лук’яновича та Муравйових-Апостолів планують паспортизувати та передати у комунальну власність

Робоча група Департаменту культури і туризму та Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської обласної державної адміністрації на чолі з В.В. Вождаєнко та І.С. Особік обстежили пам’ятки культурної спадщини Полтавщини.

Зокрема, спільно з представниками Великобагачанської та Миргородської райдержадміністрації вони відвідали пам’ятки історії місцевого значення у с. Мар’янське — Колишню садибу Лук’яновича, де перебував в 1845 році Т.Г. Шевченко, а також пам’ятку архітектури національного значення — Садибу декабристів Муравйових-Апостолів у с. Хомутець.

“На сьогодні важливим кроком у збереженні культурної спадщини є паспортизація пам’яток. Тому найпершим кроком є виготовлення облікової документації. За підтримки голови обласної державної адміністрації та депутатського корпусу обласної ради буде розглянута можливість передачі цих об’єктів у комунальну власність Полтавської обласної ради, після чого наступними етапами будуть їх реставрація, можливо, консервація та пропозиції щодо майбутнього функціонального призначення садиб. Ці пам’ятки мають стати невід’ємною частиною туристичних маршрутів вже сьогодні”, – повідомили у Департаменті культури і туризму Полтавської облдержадміністрації.

Перейти до вмісту