Ви тут:
Суспільство Україна 

На Луганщині на новій локації запрацював пункт пропуску «Мілове»

Сьогодні, з 8.00, в облаштованому на новому місці пункті пропуску «Мілове» прикордонники Луганського загону розпочали контрольно-пропускні операції.

Впродовж тривалого часу український пункт пропуску «Мілове» на Луганщині функціонував частково на російському боці вулиці Дружби Народів, посередині якої проходить лінія державного кордону у Міловому. Однак після того, як Російська Федерація розпочала інженерні роботи зі свого боку дороги, створилися передумови до провокацій проти наших прикордонників і навіть можливого захоплення їх у заручники, повідомляють у Державній прикордонній службі.

Керівництво Державної прикордонної служби України прийняло рішення про перенесення пункту пропуску на український бік в терміновому порядку.

Сьогодні ці роботи завершено і цей міждержавний пункт пропуску розпочав своє функціонування на новому місці.

Зауважимо, що Держприкордонслужба впродовж останніх років неодноразово піднімала питання необхідності такого кроку, однак її ініціативи не мали практичного продовження.

Відтепер передумов для виникнення провокаційних ситуацій значно менше і, відповідно, українська сторона може гарантувати безпеку громадян під час перетину кордону.

Перейти до вмісту