Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство 

Міськрада співфінансуватиме ремонт траси Київ — Харків разом з Полтавською ОДА

Виконуючий обов’язки міського голови, секретар міської ради Олександр Шамота разом із заступником міського голови з питань ЖКГ Олексієм Чепурко зустрілися з представниками ГО «АвтоЄвроСила». Секретар запевнив, що полтавська ділянка траси Київ-Харків та дорога від вул. Зінківської до села Жуки ремонтуватимуться. 

Учора представники громадської організації «АвтоЄвроСила» перекрили ділянку траси Київ-Харків у межах міста. Виконуючий обов’язки міського голови Олександр Шамота разом із профільним заступником Олексієм Чепурком сьогодні зустрілися з представниками ГО. Вони обговорили стан та подальший ремонт полтавської ділянки траси Київ — Харків та дороги від вул. Зінківської до села Жуки.

Місто готове до співфінансування ремонту траси Київ — Харків разом з Полтавською ОДА

Міська влада готова долучитися до співфінансування ремонту полтавської частини траси Київ-Харків. Це траса національного значення, вона є обличчям міста.

Ми отримали мяча від області. Я зустрічався з директором Департаменту будівництва Полтавської ОДА Тимофієм Голбаном для вирішення питання ремонту траси Київ-Харків. Область уже оголосила тендер. Ми готові долучитися до співфінансування. Полтавці чекають від нас тільки одного: «Зробіть, будь ласка, цей шматок дороги». І ми це зробимо цього року, — говорить Олександр Шамота.

Ремонт траси Київ-Харків у межах міста проводитимуть у два етапи. Перший розрахований на цей рік, щоб встигнути до морозів. Можна вважати його підготовкою до капремонту. Спочатку знімуть шар ґрунту й асфальту. Покладуть перший шар, який дасть можливість перезимувати.

Другий етап розпочнеться весною. Укладуть усі шари асфальту й асфальтобетону, щоб дорога довше слугувала полтавцям. Також використовуватимуть георешітку, яка не дасть асфальту просідати під великоваговими автомобілями.

Впевнений депутати підтримають це питання на найближчій сесії, щоб ми виділили кошти до обласного бюджету. Серед них і частку, яка необхідна цього року, — стверджує Олександр Шамота.

За словами виконуючого обов’язки міського голови, колишній мер Мамай навмисно не хотів виділяти кошти з міського бюджету на ремонт цієї ділянки. Та тільки знаходив відмовки.

Колишнім міським головою Олександром Мамаєм це питання ніяк не вирішувалося. Не було бажання передавати кошти з міського до обласного бюджету. Зараз всі акти про передачу землі готові. Я не бачу проблем відремонтувати цю дорогу цього та наступного року, — розповідає Олександр Шамота.

Трасу від вул. Зінківської до села Жуки також ремонтуватимуть

За словами Олександра Шамоти, профільний заступник Олексій Чепурко перевірить чи є якісь попередні програми на ремонт дороги від вул. Зінківської до села Жуки.

Олексій Чепурко разом із командою вже завтра займатимуться вирішенням цього питання. Подальші дії координуватимуться в залежності від того: є проект, чи ні.

Прес-служба Полтавської ОДА

Перейти до вмісту