Ви тут:
Суспільство Україна 

Міністерство інфраструктури ініціює створення Авіаційного фонду

Міністерство інфраструктури України ініціює створення Авіаційного фонду, який забезпечить швидкий і сталий розвиток авіаційної галузі.

Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян сьогодні, 3 вересня на церемонії зустрічі літака авіакомпанії Ryanair, що виконав перший рейс до України, повідомляють у Міністерстві інфраструктури.

Володимир Омелян наголосив, що саме Дорожній фонд став тим інструментом, який дозволив розпочати масштабне відновлення автошляхів в Україні.

«Третій рік поспіль ми активно ремонтуємо дороги по всій Україні, з року в рік нарощуючи і темпи, і обсяги. Але це стало можливим тільки завдяки створенню Дорожнього фонду, який став гарантованим джерелом фінансування галузі. Успіх Дорожнього фонду ми хочемо повторити і в авіації, розпочавши процес відбудови регіональних аеропортів», – зазначив очільник Міністерства.

«Зараз ключове питання – переконати Уряд України та Верховну Раду, щоб з наступного року запрацював такий Авіаційний фонд. Це буде цільове фінансування відбудови регіональних летовищ в Україні», − наголосив Володимир Омелян.

Очільник Міністерства інфраструктури зауважив, що наразі з 2015 року кількість працюючих летовищ зросла більш ніж удвічі, і в 2018 році в Україні вже більше 10 аеропортів, що стало працюють. Але їхня кількість недостатня, а якість, зокрема щодо злітних смуг, вимагає кращого.

«Ключове питання з боку держави – чи держава інвестує у відновлення та будівництво летовищ? Якщо так, то кількість авіакомпаній в Україні і відсоток українців, які будуть літати, зросте в рази. Сьогодні послугами авіаційного транспорту користується 5−7% населення, а ми хочемо, щоб було щонайменше 50%, і це можливо. Досвід Польщі, Угорщини та інших сусідніх східноєвропейських країн наочно показує, що це цілком реально», − підкреслив Володимир Омелян.

Перейти до вмісту