Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Легендарний фільм про Джона Леннона покажуть у Полтаві

Через майже 46 років після прем’єри на екранах кінотеатрів вийде документальна кінострічка про одного з найвпливовіших співаків ХХ століття.

«Imagine: Джон та Йоко» вперше побачив світ у 1972 році, а цьогоріч виходить його оновлена версія.

“Вони зафільмували процес запису однойменної платівки, а продюсер гурту, Філ Спектр, додав свою візуальну інтерпретацію композицій. До річниці дня народження Джона Леннона виходить оновлена версія фільму, що кадр за кадром була відреставрована з оригінальних матеріалів”, – розповіли у кінотеатрі Wizoria Полтава.

За словами організаторів кіноперегляду, на музичним рядом фільму працював володар трьох премій Греммі Пол Хікс.

Сама кінострічка складається історії вибору пісні, що переплітається з життям Леннона та Оно.Директором по фотографій був Даніель Ріхтер, який був особистим фотографом Леннона та Оно на початку 1970-х років. Він визнання за роботу над персонажем Moonwatcher (людина-мавпа) у фільмі 2001: Космічна Одіссея.

Фільм покажуть 13 жовтня о 16:20 у Wizoria Колос.

Слід відзначити, що кінострічці знімається серед інших Фред Астер — легендарний американський танцівник та автора. Знявся в 10 фільмах із своєю найпопулярнішою партнеркою в танцях, Джинджер Роджерс. У списку 100 найкращих акторів усіх часів, складеному Американським інститутом кіномистецтва, Астер зайняв п’яте місце.

 

Переглянути цей допис в Instagram

Справжній подарунок для любителів музики від Wizoria. • 13 жовтня в 16:20 (2D) у Wizoria Колос ми продемонструємо документальну стрічку «Imagine: Джон та Йоко» • В 1972 році світ вперше побачив режисерську роботу Джона Леннона та Йоко Оно — кінострічку Imagine. Вони зафільмували процес запису однойменної платівки, а продюсер гурту, Філ Спектр, додав свою візуальну інтерпретацію композицій. До річниці дня народження Джона Леннона виходить оновлена версія фільму, що кадр за кадром була відреставрована з оригінальних матеріалів. Звук також не залишився поза увагою: володар трьох Греммі, Пол Хікс, зробив так, що під час перегляду ви відчуєте себе у кімнаті разом з самим Джоном. • Дивись кращі фільми на найбільшому екрані в регіоні з найкращим звуком! • English version фільму. • Замовляй квитки вже зараз: Wizoria.com.ua #wizoria #poltava

Допис, поширений Wizoria Полтава (@wizoria.poltava)

Згідно з даними “Вікіпедії”, Джон Вінстон Оно Леннон (англ. John Winston Ono Lennon, при народженні Джон Вінстон Леннон, англ. John Winston Lennon; 9 жовтня 1940, Ліверпуль, Англія — 8 грудня 1980, Нью-Йорк, Сполучені Штати Америки) — британський рок-музикант, співак, композитор, художник, письменник, політичний активіст. Засновник й учасник гурту «Бітлз», один із найвпливовіших музикантів XX століття.

Крім своєї музичної діяльності Леннон був політичним активістом. Свої погляди він висловлював як у піснях, так і в публічних виступах. У знаменитій пісні виражені всі думки Леннона про те, як повинен бути влаштований світ. Леннон проповідував ідеї рівності й братерства людей, миру, волі. Це зробило його іконою хіпі й одним із найзначніших громадських діячів 1960-х — 1970-х.

Перейти до вмісту