Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

Керівницю полтавського товариства, яке на 99% перебуває у державній власності, підозрюють у розтраті майна на майже 4 млн грн

Прокуратура Полтавської області повідомила про підозру керівнику товариства у розтраті майна на суму майже 4 млн гривень, яке на 99% перебуває у державній власності.

Учора органи прокуратури Полтавської області, за оперативного супроводження УСБУ в області, повідомили про підозру керівнику акціонерного товариства, понад 99 % акцій якого належить державі в особі Фонду державного майна України, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розтрата майна, що перебувало у віданні, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах) КК України. Про це повідомили у прокуратурі Полтавщини.

Під час досудового розслідування встановлено, що протягом грудня 2017 року, керівник акціонерного товариства безпідставно розбила предмети закупівлі на частини, а потім одноосібно уклала з товариством два договори підряду про виконання робіт з улаштування дорожнього покриття частини території та облаштування приміщень акціонерного товариства.

У подальшому, службовець забезпечила перерахування коштів на рахунки товариства у сумі майже 4 млн гривень за роботи, які на даний час не виконані. 

Окрім цього, з метою приховання злочинної діяльності, керівник акціонерного товариства, порушуючи чинне законодавство, не оприлюднила звіт про укладені договори в системі електронних закупівель.

Таким чином, підозрювана здійснила розтрату державних коштів на майже 4 млн гривень.

На даний час тривають слідчі дії, підготовлено клопотання слідчому судді про обрання підозрюваній  запобіжного заходу.       

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.        

Перейти до вмісту