Ви тут:
Суспільство Україна 

Хліб в Україні коштує дешевше, ніж у сусідніх країнах Європи

Найдешевший білий і чорний хліб в Україні коштує 28 грн/кг. За такою ж вартістю білий хліб можна знайти і в Польщі там він коштує 27 грн/кг. А найдешевший чорний хліб, у порівнянні з Україною, є в Литві – 13 кг/кг.

Про це пише на своїй сторінці у Фейсбук генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

В Україні найдешевший білий хліб ми знайшли за 28грн за кілограм. У той час у Литві найдешевший був 44грн за кілограм. У Польщі хліб стартує від 27грн, тобто дешевше ніж у нас. В Естонії менше ніж за 39грн не знайдете, а в Румунії – від 38грн. Угорський супермаркет пропонував білий хліб від 34грн за кілограм.
Найдешевший чорний хліб у нашій країні коштував цієї неділі 28грн за кілограм, а в Литві – 13грн. Польська мережа пропонувала хліб від 45грн, естонська – від 28грн, румунська – від 41грн, а угорська – від 58грн. Порівняння говорить про те, що середня вартість хліба в Україні та в найближчих сусідів вже майже зрівнялась. І це погано. А добре те, що зростати далі нікуди. Тому 2019 року ми будемо свідками помірного зростання ціни на хліб усіх цінових категорій, яке буде йти в рівень з інфляцією.”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до вмісту