Ви тут:
Полтавщина Пригоди Суспільство 

До Кременчука завітав японський мандрівник

До Кременчука завітав японський велотурист Шоган Камеда, який подорожує світом, розповіли на сторінці «Велосипедисти Кременчука» у Фейсбук.

Шогану Камеда подарували футболку з написом “Кременчук” різними мовами та нагодували. Він був приємно  вражений гостинністю кременчужан. Адже його напередодні  у Полтаві прийняли за бомжа, і хотіли здати в поліцію.

Японець  уже дев’ять років подорожує по світу без грошей – побував більш ніж в 60 країнах світу і зараз прибув в Україну.

5 вересня полтавець Ігор Ткачов звернув увагу на чоловіка азіатської зовнішності, який намагався розбити намет біля музичного училища. Поруч стояв велосипед, обвішаний сумками і кульками. Ігор зауважив, що людина не орієнтується на місцевості, і запропонував допомогу. Але перш за все пригостив бананом, і той його з’їв в лічені секунди, оскільки був дуже голодний.

Пізніше Ігор Ткачов дізнався, що 42-річний японець – колишній тренер з тенісу, подорожує по світу без грошей і їсть лише те, що “Бог пошле”. Шоган  має намір мандрувати до кінця своїх днів.

Перші три роки японець пересувався пішки. Побував в Малайзії, Таїланді, Камбоджі, В’єтнамі. У Китаї йому подарували велосипед, і справа пішла швидше. Позаду залишилися Гонконг, Монголія, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан, Азербайджан, Грузія, Туреччина, Греція, Албанія, Чорногорія, Хорватія, Сербія, Румунія. Саме з Румунії Шоган Камеді потрапив в Україну. Проїхав Львівську область, Київ, Миргород.

У Кременчуці мандрівника зустріла місцева велоспільнота.  Небайдужі містяни нагодували мандрівника та приютили його на ніч. Ще кременчужани допомогли замінити старі педалі його ветхого велосипеду.

 

Перейти до вмісту