Ви тут:
Суспільство Україна 

До кінця року підрозділи МВС отримають перші 4 вертольоти французької фірми “Airbus Helicopters”

Три гелікоптери для аеромедичної евакуації та санітарно-рятувальних операцій для Державної служби із надзвичайних ситуацій та один для Національної гвардії України надійдуть у рамках українсько-французького контракту до кінця 2018 року.

Про це сьогодні, 25 вересня, під час робочої поїздки на Чернігівщину повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляють у Міністерстві.

Тут у Ніжині буде розташований сервісний центр системи авіаційної безпеки МВС. Це будуть вертольоти для служби із надзвичайних ситуацій, прикордонників, Нацгвардії та поліції. Вони оснащені усіма видами спецтехніки, системами відеоспостереження, можливостями для десантування та інше. Це новий рівень професійної якості нашої роботи, коли щось трапляється, що потребує концентрації, усі вертолітні сили МВС будуть направлені в одне місце. Так працюють жандармерія і поліцейські підрозділи в усьому. Тут змінюється і специфіка нашої роботи. Ми переходимо у світ нових технологій», – зазначив Арсен Аваков.

Арсен Аваков ознайомився з роботою Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.

Міністр зазначив, що в цьому році на потреби підрозділів МВС надійде перші чотири вертольоти від французької компанії. Три машини працюватимуть у підрозділах ДСНС – це гвинтокрил обладнаний необхідним устаткуванням для аеромедичної евакуації, аварійно-рятувальних і протипожежних цілей. Ще один гелікоптер Н-225 надійде у авіапідрозділ Національної гвардії України.

На цей момент авіаційний загін несе бойове чергування по пошуково-рятувальному забезпеченню і протипожежному патрулюванню.

Французькі гелікоптери H-225 для ДСНС обладнані медичним устаткуванням, щоб забезпечити не лише авіаційне покриття по всій Україні, але і вчасно надавати медичну допомогу.

Для сервісного обслуговування вертольотів Airbus Helicopters збудують оснащені чотири ангари.

Перейти до вмісту