Ви тут:
Прес-релізи Суспільство Україна 

Благодійний фонд ПриватБанку допомагає рятувати дитячі життя

У Києві Центр дитячої кардіології та кардіохірургії під керівництвом Іллі Ємця отримав від благодійного фонду ПриватБанку «Допомагати просто!» важливе та вкрай необхідне медичне обладнання особливої неонатальної комплектації. Портативний пересувний дефібрилятор ZOLL M-Series (США) виготовлявся спеціально під потреби центру з можливістю роботи на відкритому серці немовлят вагою від 500 г.

«Вартість обладнання – 668 тис. грн. Але врятовані завдяки цьому обладнанню дитячі життя – безцінні», – наголошує директор благодійного фонду Анна Павлова.

«Дефібрилятор у роботі. Його вже до пологового будинку, коли забирали малюків через годину після появи на світ. А днями прилад був на операції восьмирічного хлопчика. Йому придавило груди футбольними воротами, що впали. Розрив аорти після створення аневризми міг статися в будь-який момент. Врятували», – розповідає головний лікар центру Володимир Жовнір.  

«Дитині провели ендоваскулярну операцію зі встановленням стенту. Він зсередини закрив пошкоджену ділянку судини», – уточнює хірург Андрій Максименко.

Він та його колеги будуть раді, коли маленький футболіст одужає та запросить їх на свій матч.

Додамо, що Центр дитячої кардіології та кардіохірургії – один з передових хірургічних закладів світу. Він унікальний за віковим складом пацієнтів та рівнем складності операцій, що тут виконуються. За кількістю операцій центр посідає перше місце в Європі.

Перейти до вмісту