Ви тут:
Суспільство Україна Цікавинки 

80% українців консервують овочі на зиму

Запаси продуктів на зиму роблять 80% українців, 18% – не заготовляють зовсім нічого. Такі дані демонструє соціологічне опитування компанії Research & Branding Group, яке проводилося з 28 серпня до 6 вересня 2018 року, повідомляє Мresearcher.

Цього року найпоширенішими видами заготівлі є закрутка консервації – 77% та варення й соків – 73%. Також від двох третин до половини опитаних роблять чи робитимуть закладку овочів, зокрема, у льох опустять 61%, заморозять – 53%.

Не таким популярними виявилося заморожування м’яса – 34%, закупівля продуктів тривалого зберігання (цукру, круп макаронів) – 33% та м’ясна консервація – 25%.

Найбільше запасаються на заході нашої країни – 90%, а найменше – на сході – 69%. Переважно цією справою займаються жителі сільської місцевості, жінки та люди старшого віку.