Ви тут:
PROвсе Суспільство 

7 простих порад для захисту від сезонних застуд

Медики активно закликають співвітчизників вакцинуватися, щоб не допустити епідемії грипу. Однак, крім вакцин, фахівці вважають корисним слідувати простим правилам, що забезпечують, незважаючи на свою простоту, надійну профілактику простудних інфекцій та грипу.
Зокрема, експерти рекомендують уникати контактів з людьми, котрі кашляють і чхаючими людьми, а в розпал масової захворюваності скорочувати свої появи в багатолюдних громадських місцях. Крім того, потрібно більше ходити пішки, гуляти на свіжому повітрі. В квартирі також не повинна застоюватися повітря – приміщення слід провітрювати кожні кілька годин, повідомляє ukrhealth.net.
«Регулярно робіть вологе прибирання в квартирі, тримайте в кімнатах гілки ялиці або ялівцю. Також підійдуть ефірні масла хвойних рослин, як і масла лаванди, евкаліпта, базиліка, фенхелю, меліси, які надають очищаючу, знезаражуючу дію на повітряне середовище», – порадили наукові експерти.

Ще одна проста, але дуже дієва порада – в сезон хвороб необхідно частіше мити руки. Також потрібно контролювати звичку торкатися руками обличчя: особливо небезпечно торкатися руками до носа, рота й очей. Потрібно пам’ятати, що в період розгулу інфекцій саме брудні руки стають головним джерелом зараження, – навіть в разі респіраторних захворювань.

Інша проста рекомендація: вранці і ввечері слід полоскати рот і горло теплою солоною водою, приготовленою з розрахунку чайна ложка солі на склянку води. Медики стверджують, що ризик підхопити ГРВІ при цьому знижується в 6 разів.

Також дуже корисно вживати більше рідини – джерел вітаміну С: соків, відварів, компотів, чаю. Звичайно ж, в раціоні харчування повинно бути більше фруктів і овочів, а також здорових джерел білка і жирів – сидіти на дієті в сезон застуд і грипу не можна, це сильно послаблює імунітет.

Перейти до вмісту