11 кращих продуктів осені
Восени харчування людини повинне бути максимально різноманітним і корисним, щоб запобігти розвитку різних захворювань. Включіть в свій раціон ці продукти, щоб уникнути численних проблем. В тому числі це вбереже вас від застуди і грипу, повідомляє ukrhealth.net.
Цитрусові фрукти
Хто не чув про користь цитрусових під час осінніх застуд? Вони є цінними джерелами вітаміну С, який надає дивну дію на весь організм. Це і загальнозміцнюючий, і ранозагоювальну і протизапальну властивості. Лимон, апельсини, лайм, грейпфрут — вибрати серед цитрусових можна все що завгодно за своїм смаком.
До речі, в цих фруктах також є фітонциди, які діють подібно до антибіотиків. Вони можуть без проблем справлятися з хвороботворними бактеріями. Саме це потрібно організму в період епідемії застуд і грипу. Також у складі цитрусових є ефірні олії, здатні нормалізувати сон, покращити настрій і так далі.
Імбир
Вважається, що імбир є природним антибіотиком, причому набагато результативніше цибулі і часнику. У його складі є не менше 10 антивірусних речовин, які мають імуномодулюючу та протизапальну якістю. Завдяки імбиру можна зігрітися, підтримувати тепловий баланс. Крім того, цей продукт має потогінну дію, виводить токсини з організму.
Болгарський перець
Необхідні поживні речовини та вітаміни можна знайти в болгарському червоному перці. У ньому чимало бета-каротину і фітохімічних речовин. До того ж у ньому багато вітаміну С, який допомагає відновлювати імунну систему. Цікаво, що найбільш висока концентрація вітамінів розташована біля плодоніжки. Як правило, цю частину люди викидають, але це неправильно, якщо ви дбаєте про власне здоров’я.
Червона риба
Це один з найважливіших продуктів у раціоні кожної людини, причому не тільки восени. Адже червона риба є відмінним джерелом вітамінів А, Е, білків і корисних жирних омега-3 кислот. Крім того, в рибі є величезна кількість вітаміну D, що просто необхідно восени, під час браку сонця. Відомо, що через нестачу цього вітаміну люди можуть хворіти набагато частіше, тому важливо їсти червону рибу. Приємним бонусом стане те, що така риба відмінно впливає на мозок.
Цибуля
Всі знають, що цибулю вкрай корисно їсти в осінній час року. У неї відмінні антисептичні і бактерицидні властивості, тому її слід споживати в розпал простудних захворювань. Якщо ви захворіли, необхідно обов’язково включити цибулю в раціон. Також фітонциди вдихають при ангіні і запальних процесах в легенях. Смажена на вершковому маслі цибуля допомагає полегшити кашель. До того ж цибуля — відмінний помічник для зниження рівня холестерину в крові і цукру.