Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Зелене світло для велоруху в громадах: у Пирятині відбувся воркшоп

27 серпня з метою успішної реалізації проекту „Зелене світло для велоруху в громадах“ у партнерстві з програмою U-LEAD в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості розпочався дводенний навчальний захід. Для участі  у проекті  була сформована команда Пирятинської міської ради.

З привітальним словом до учасників заходу звернувся міський голова Олексій Рябоконь. Зауважив, що розвиток транспортної інфраструктури на території ОТГ – це ще один крок до цивілізації суспільства. Життя громади необхідно зробити більш безпечним та комфортним, повідомляють у міській раді.

Побажав експертам та команді плідної роботи  у цьому напрямку.  Катерина Шульга, координатор проекту, сказала, що займається методологічною частиною вивчення цього питання.

Вадим Денисенко, координатор  з національної роботи Асоціації велосипедистів Києва, зазначив, що брав участь у розробці змін до законодавчих актів у сфері велосипедного транспорту. Наша мета – щоб діти та дорослі користувалися велосипедом в повсякденному житті.

Хочемо, щоб велосипед став частиною лайфстайлу більшої кількості людей. Але для цього потрібно розвивати  велосипедну інфраструктуру: встановлення велопарковок, поворотні смуги на перехрестях, звуження смуг на перегонах, влаштування виділених та відокремлених смуг громадського транспорту, велосмуг та велодоріжок. Тому тема заходу  – планування веломережі Пирятинської ОТГ.

Підсумком командної роботи стануть напрацьовані маршрути велосипедного руху від житлових масивів міста до основних об’єктів інфраструктури. Впродовж першого дня роботи було визначено магістральні напрямки. Попереду ще другий день цікавого навчання і плідної роботи команди проекту із виїздами по визначених магістралях міста.

Перейти до вмісту