Ви тут:
Суспільство Україна 

За чотири роки Держкіно заборонило до показу 620 фільмів та серіалів

За 2014-2018 роки Державне агентство України з питань кіно скасувало посвідчення на право розповсюдження і демонстрування або відмовило у його видачі 620-ти фільмам, серіалам та мультфільмам.
Про це пише “Детектор Медіа”.

Зокрема за 2014 рік Держкіно заборонило до показу в Україні 55 фільмів та серіалів, серед яких: «Біла гвардія», «Тарас Бульба», «Службовий роман. Наш час», ДМБ, «Мамо, не сумуй», «Вбити Сталіна», «Вулиці розбитих ліхтарів», «Ментовські війни», «9 рота» та інші.

У 2015 році Держкіно заборонило до показу всього 214 фільмів та серіалів. До забороненого списку потрапили: «Бригада», «Снайпер», «Пани офіцери», «Бійня на Майдані», «Соладти», «Дружина офіцера», «Каменська-1, 6», «Бандитський Петербург-5,6», «Лягавий», «Самара-2», «Всупереч всьому», 12 серія «Сватів», декілька серій «Фізрука», «Дубровський» та багато інших.

У 2016 році «чорного списку» потрапили 155 фільмів, серіалів та мультфільмів. Серед них: 41-60 серії серіалу «Кухня», «Подарунок долі», «Шукаю чоловіка», «Хрещений», «Сімнадцять миттевостей весни», «Віра, Надія, Любов», «Самара», «Вулиці розбитих ліхтарів-12», «Танкистка-4», «Ялинки-2», «Майстер і Маргарита», «Красуня та чудовисько», «Лютий», другий сезон мультсеріалу «Бєлка та Стрєлка. Пустотлива сімейка», «Простоквашино», «Пес у чоботях» та інші.

У 2017 році Держкіно заборонило до показу 66 фільми. Серед них: «Всупереч всьому», «Танкіст», «Кохання у великому місті-3», «Понаїхали тут!», «Свати 1-6», «102 далматинці», «Тихі омути», «Привіт, дуралеї!» Ельдара Рязанова та інші.

З початку 2018 року Держкіно заборонило до показу 130 фільми та серіали. Серед них: «Пристрасті по Чапаю», «Чужа доля», 118 серія серіалу «Моя прекрасна няня», «Штрафбат», «Нічна варта», «Денна варта», «Нюхач», «Нюхач-2», «Гоголь. Найближчий» Миколи Бондарчука, «Чемпіони з підворіття» (2012 рік) режисера Ахтема Сеітаблаєва. Також до «списку» потрапили декілька фільмів режисерки Оксани Байрак – «Хочу дитину», «Тобі справжньому (Історія однієї відппустки)», «Летюча миша»,  «Снігова любов, або Сон у зимову ніч».

Перейти до вмісту