Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні з’явилась Морська адміністрація

22 серпня Уряд прийняв рішення про початок здійснення Державною службою морського та річкового транспорту України (Морською адміністрацією) повноважень та функцій, покладених на неї відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06 вересня 2017 № 1095.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк зазначив, що вся морська та річкова галузь має побачити прозору діяльність Морської адміністрації.

«Вірю, що команда Морської адміністрації гідно виконає всі покладені на неї завдання та виведе морську галузь України на новий рівень», – підкреслив заступник Міністра.

Морська адміністрація є єдиним центральним органом виконавчої влади, діяльність якої спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра інфраструктури.

Основними завданнями Морської адміністрації є реалізація державної політики у сферах морського та річкового транспорту, торговельного мореплавства, судноплавства на внутрішніх водних шляхах, забезпечення навігаційно-гідрографічного мореплавства, а також забезпечення та здійснення державного нагляду (контролю) за безпекою  на морському та річковому транспорті.

Головою Державної служби морського та річкового транспорту України призначено Дмитра Петренка.

Перейти до вмісту