Ви тут:
Суспільство Україна 

“Укрпоборонпром” продаватиме активи через ProZorro.Продажі

Державний концерн “Укроборонпром” розпочав модернізацію системи закупівель та продажів. По завершенню модернізації активи всіх підприємств-учасників концерну будуть продаватися виключно через систему електронних аукціонів ProZorro.Продажі. 

Єдина модернізована система замінить різні електронні торговельні майданчики, які зараз використовуються на підприємствах концерну. Ця система буде базуватись на двох успішних рішеннях сімейства ProZorro: як в питанні закупівель, так і в питанні продажів. 

“Нова система має прозоро охопити всі продажі активів концерну, а також комерційні, некомерційні та допорогові закупівлі, мати механізми автоматизованого контролю, планування закупівельної діяльності тощо”, – повідомив Віталій Цвігун, директор дивізіону спецекспортерів, постачання, інформації та аналітики ДК “Укроборонпром”. – У створенні системи ми базуємося на принципах і підходах ProZorro, тобто на повній прозорості і підзвітності, а також рівному і легкому доступі для бізнесу і громадськості”.

Олексій Соболев, в.о. директора ДП “Прозорро.Продажі”, зазначив, що активи державних компаній – це один із найбільш перспективних напрямків реформи державних продажів. “І приєднання до реформи такого великого, стратегічного концерну – це великий прогрес”. 

Для роботи з модернізованою системою продажів і закупівель концерн оголосив кваліфікаційний відбір для електронних майданчиків. Критерії цього відбору були розроблені за результатами наради з представниками найбільших майданчиків електронних торгів, за участі керівництва “Укроборонпрому” та Андрія Мотовиловця, операційного директора ДП “Прозорро.Продажі”.

“Підприємства концерну мають величезну кількість активів, які можуть бути виставлені на відкритий продаж. Наш досвід роботи з державними підприємствами доводить, що використання прозорих електронних аукціонів дозволить отримати гарну ціну за такі активи, а бзінесу – знайти чимало для себе цікавого”, – розповів Андрій Мотовиловець, додавши, що перші аукціони з продажу активів “Укроборонпрому” відбудуться вже восени.

Серед обов’язкових умов для майданчиків – наявність договору з ДП “Прозорро.Продажі” та ДП “Прозорро”, а також безперешкодний доступ для реєстрації потенційних учасників до участі в електронних торгах.
 
Детальні критерії відбору та кваліфікаційні вимоги до електронних майданчиків з організації проведення закупівель та продажів доступні за посиланням: https://bit.ly/2OISl6X. Подання кваліфікаційних пропозицій здійснюється на e-mail [email protected] до 15:00 (за київським часом) 27 серпня 2018 року.  
 
ДК “Укроборонпром” об’єднує більше 100 підприємств-учасників у 5 основних галузях оборонної промисловості, зокрема, у розробці та виготовленні озброєння та техніки, науковій діяльності та експортно-імпортних операціях. Концерн має більше 10 конструкторських бюро, загальна кількість співробітників концерну – близько 80 000.
 

Перейти до вмісту