Ви тут:
Культура Суспільство 

Український Оскарівський Комітет назвав фільм, який цьогоріч представить Україну у боротьбі за «Оскар»

У національному відборі на висування фільму на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» перемогла стрічка Донбас. Фільм Сергія Лозниці.

Як розповіли в ДержKіно, переможця було оголошено сьогодні, 29 серпня, за результатами голосування членів Українського Оскарівського комітету.

Виробництво картини «Донбас» здійснили Україна, Німеччина, Франція, Нідерланди та Румунія за підтримки Держкіно України.

Сценарій фільму заснований на документальних матеріалах та розповідає про події, що відбувалися на сході України. У центрі уваги – люди, вимушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні та професійні зв’язки, коли речі перестають називатися своїми іменами. Де грань між фактом та вимислом? Чи можливо зберегти здоровий глузд і людську гідність в таких умовах?

Перший заступник Голови Держкіно Сергей Неретин зазначив: «Я переконаний, що фільм «Донбас» гідно представить Україну у боротьбі за «Оскар» і, як мінімум, увійде до шорт-листа. Враховуючи той факт, що цю стрічку вже добре знають у Європі і вона отримала важливу відзнаку Каннського кінофестивалю, – у нас є всі шанси на перемогу».

91-ша церемонія вручення премії «Оскар» за досягнення у галузі кінематографа за 2018 рік відбудеться 24 лютого 2019 року в Лос-Анджелесі.

Нагадуємо, що цьогоріч у національному відборі, окрім «Донбасу», участь брали такі фільми: «Брама», реж. Володимир Тихий; «Вулкан», реж. Роман Бондарчук; «Кіборги», реж. Ахтем Сеітаблаєв; «Коли падають дерева», реж. Марися Нікітюк та «Міф», реж. Леонід Кантер та Іван Ясній.

Перейти до вмісту