Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна через Росію може втратити контроль над Азовським морем – США

Україна ризикує втратити комерційний контроль над Азовським морем через Росію.

Таку думку висловив політичний і військовий експерт, фахівець в області міжнародних відносин, президент фонду Jamestown Foundation Глен Ховард (США), передає “Апостроф”.

Він назвав нинішню ситуацію в країні “дуже серйозною”.

Експерт підкреслив, що якщо Україна залишиться без торгівлі сталлю з Маріуполя, це стане “землетрусом” для економічної системи Донбасу.

“Ми спостерігаємо за цими процесами досить давно і заздалегідь знали, що так станеться після того, як Росія потихеньку почала будувати міст через Керченську протоку. Моє питання: що робили люди в Києві – керівництво держави, Міністерства оборони, – чому вони не передбачали цю ситуацію Чому Україна не звертала уваги ООН на цю проблему?.. Це для мене велика загадка”, – сказав Ховард.

“Навіть десятирічний хлопчик, який грає в шахи, міг передбачити, що, побудувавши Керченський міст, Росія постарається закрити протоку. І що далі буде з українськими кораблями, торгівлею через Азовське море?! Я називаю це “стратегією удава”. Україна в ситуації з Азовським морем і Керченською протокою виявилася в положенні жертви, яку повільно вбивають”, – додав він.

Перейти до вмісту