Ви тут:
PROвсе Суспільство 

У Франції деяким учням остаточно заборонили користуватися ґаджетами в школах

30 липня законопроект про заборону користування в школах мобільними пристроями, які під’єднуються до інтернету, пройшов остаточне ухвалення в парламенті Франції.

Заборона стосуватиметься дітей віком до 15 років, пише MediaSapiens.

Новий французький закон, ініціатором якого виступило міністерство освіти Франції, набуде чинності вже з нового навчального року, який у Франції стартує в вересні.

Школярам доведеться вимикати свої смартфони або залишати їх вдома. 

Проте заборона передбачає деякі винятки. Дозволяється використання ґаджетів під час позакласних занять, а також навчання дітей з особливими потребами або ж із педагогічною метою.

Схожу заборону вже ухвалювали в Франції в 2010 році, однак нинішній міністр освіти країни Жан-Мішель Бланке вважає, що попередній закон був недостатньо суворим.

Нагадаємо, у червні він назвав документ «законом для XXI століття, законом епохи цифрової революції». «Будучи відкритими технологіям майбутнього, ми не повинні сліпо погоджуватися з усіма можливостями їхнього застосування», – заявив пан Бланке.

Ухвалений 30 липня законопроект є виконанням обіцянки, яку дав чинний президент Франції Еммануель Макрон під час своєї передвиборчої кампанії. В опозиції ж заборону називаються суто «косметичною».

Як повідомляє DW, майже 90 % французьких учнів у віці від 12 до 17 років мають смартфони.

Як писав MediaSapiens, міністр культури, зв’язку, медіа та спорту Великої Британії Метт Хенкок натомість заявив, що не вважає за потрібне йти шляхом Франції та забороняти дітям користуватися мобільними телефонами в школі. «У певних сферах потрібні закони. В інших ми, як суспільство, повинні стати зрілими, аби забезпечити максимально ефективне використання цих технологій, які є чудовими та видатними, якщо не використовувати їх з поганою метою», – стверджував він.

А цьогорічне опитування школярів 13-17 років у США показало, що в 95% з них є смартфон або доступ до нього, а 45% цих дітей майже постійно перебувають онлайн.

Перейти до вмісту