Ви тут:

У США знову закликали РФ звільнити засудженого Олега Сенцова

Посольство США в РФ закликає звільнити засудженого за так званий (на думку російського слідства) “тероризм” українського режисера Олега Сенцова, який з 14 травня веде голодування.

Про це повідомляє Twitter американського представництва у Росії.

Ми як і раніше серйозно стурбовані погіршенням стану здоров’я Олега Сенцова. Закликаємо Росію звільнити Сенцова та інших українських в’язнів з гуманітарних міркувань”, — йдеться в повідомленні, розміщеному в п’ятницю в Twitter посольства.

Раніше федеральні ЗМІ РФ повідомили, що члени громадської спостережної комісії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО) відвідали в колонії Сенцова.

Як повідомили в прес-службі УФСВП по ЯНАО, правозахисники запитали його про стан здоров’я, умови утримання, одержуваної медичної допомоги. В ході розмови “ніяких скарг від засудженого не надійшло”, а на пропозицію громадських працівників про переведення його в муніципальну лікарню Сенцов “відповів відмовою, зіславшись на те, що хворим себе не вважає”.

.

Посольство США в РФ

@USEmbRu

Мы по-прежнему серьезно обеспокоены ухудшающимся состоянием здоровья Олега Сенцова. Призываем Россию освободить Сенцова и других украинских заключенных по гуманитарным соображениям.

 

Перейти до вмісту