Ви тут:
Економіка Полтавщина Суспільство 

У Полтаві роботодавець заплатить більше 400 тисяч грн штрафу за неоформлених працівників

Інспектори Управління Держпраці у Полтавській області з позаплановим інспекційним відвідуванням щодо виявлення неоформлених трудових відносин, завітали до одного з торговельно-розважальних центрів Полтави.

Під час вибіркових перевірок закладів громадського харчування у торговельному центрі фахівцями було встановлено, що чотири працівника (у т.ч. один неповнолітній) допущені роботодавцями до роботи без підписання з ними трудових договорів.

Інспекторами праці зібрано відповідні пояснення від працівників підприємств, що перевірялися, стосовно їх перебування у виробничих приміщеннях цих суб’єктів господарювання та направлено запити до органів ДФС щодо кількості працівників, за яких платяться податки, а також до органів Пенсійного фонду.

За результатами проведених заходів державного контролю фахівцями Управління Держпраці у Полтавській області складено акти перевірок із зазначенням виявлених порушень, а роботодавцям загрожує притягнення до відповідальності відповідно до вимог діючого законодавства.

За даними Держпраці, загалом з початку поточного року фахівцями Держпраці проведено понад 500 інспекційних відвідування підприємств Полтавщини щодо оформлення трудових відносин, під час яких було виявлено близько 600 неоформлених працівників.

Довідка:

Згідно ст. 265 Кодексу законів про працю України за допуск працівника до виконання робіт без належного оформлення з ним трудових відносин, роботодавець несе відповідальність у вигляді штрафу. Сума штрафної санкції сягає тридцятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Тож за кожного неоформленого працівника роботодавцеві доведеться сплатити до державного бюджету 111 690 грн.

Перейти до вмісту