Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У Миргороді до Нової української школи підуть навчатись понад 400 першачків – загалом 16 класів

На засіданні виконавчого комітету Миргородської міської ради, що відбулось 21 серпня, одним з питань було підготовка закладів освіти до нового навчального року.

За словами начальника відділу освіти Тетяни Колибельнік, навчальні заклади готові до роботи. Поточні та косметичні ремонти виконані в кожному закладі. Капітальні види робіт по закладах планують завершити до першого вересня, а якщо і не встигнуть, то це не вплине на навчальний процес. Причина затримки капітальних ремонтів – відсутність коштів державного фінансування, передбаченого на відповідні роботи, – пояснив міський голова Сергій Соломаха.

Всього на проведення капітальних ремонтів закладів освіти із міського бюджету передбачено 6 млн. 530 тис. грн. та 1, 5 млн. грн. державних коштів за сприяння народного депутата України Олега Кулініча, інформує прес-служба Миргородської міської ради.

Загалом, у цьому навчальному році школи міста мають змогу прийняти до 1 класу 480 дітей (16 класів). Станом на сьогоднішній день зараховано 414 учнів, до вересня кількість дітей буде ще змінюватися, але вільні місця є в усіх навчальних закладах, окрім ЗОШ № 3. Першачки навчатимуться за новою програмою “Нова українська школа”.

Для реалізації нових методик навчання потрібні нові меблі і навчальні засоби. На 2018 рік на забезпечення учнів молодших класів навчальними засобами і мобільними меблями була виділена державна освітня субвенція та кошти з місцевого бюджету: 458 644 грн, 400 000 грн. –відповідно. За ці кошти придбані одномісні парти для всіх першокласників міста та меблі згідно з методичними рекомендаціями щодо організації освітнього простору Нової української школи.

Разом з початком навчального року виникла необхідність переглянути вартість шкільного харчування. Запропоноване збільшення в середньому на 13% члени виконавчого комітету підтримали.

Перейти до вмісту