Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

У МОЗ розповіли чому літнім людям потрібне розумове навантаження і як тренувати мозок

Наш мозок потребує тренування, так само, як і тіло. Особливої актуальності це твердження набуває з віком: що старше ми стаємо, то важливіше тримати мозок в тонусі, повідомляють у МОЗ.

ЧОМУ ЛІТНІМ ЛЮДЯМ ПОТРІБНЕ РОЗУМОВЕ НАВАНТАЖЕННЯ

Розумове навантаження:

  • стимулює мозок;
  • допомагає покращувати мислення та пам‘ять;
  • поліпшує швидкість реакції.

Крім того, регулярна розумова діяльність допомагає зміцнити нейронні мережі та сповільнює їх ослаблення в процесі старіння.

Комбінація фізичного та розумового навантаження посилює так званий когнітивний резерв мозку (наші можливості), і тим самим стає на заваді деменції (https://goo.gl/L8mtDA).

ЯК ТРЕНУВАТИ МОЗОК

Є багато можливостей, що дозволяють підтримувати когнітивні навички для літніх людей. Серед них читання, гра на музичному інструменті, настільні ігри та навіть звичайне спілкування.

Онлайн-курси – ще один чудовий інструмент. Наприклад, 80-річний пан Володимир, який пережив два інфаркти, онкозахворювання та має проблеми з щитовидною залозою, завершив уже 10 онлайн-курсів, які доступні на платформі Prometheus. 

Поділіться цією інформацією зі своїми бабусями та дідусями, і не забувайте піклуватися про мозок також! Адже здоров’я підтримують не лише лікарі та ліки.

Перейти до вмісту