Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Кременчуці ввели в експлуатацію новий будинок з доступним житлом (ФОТО)

Сьогодні відбулося урочисте введення в експлуатацію багатоквартирного житлового будинку по провулку Героїв Бреста, 77А, який збудувало ТОВ «АКБ-ЛІНК»  за сприяння інвестиційних коштів Полтавського регіонального управління  Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Участь в урочистому введенні в експлуатацію новобудови взяли міський голова Віталій Малецький, заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Олег Пругло та голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

Міський голова Віталій Малецький зазначив, що у Кременчуці стало доброю традицією щороку вводити в експлуатацію нові житлові будинки, в яких кременчуцькі родини за різними державними та міськими програмами отримують сучасне європейське житло на пільгових умовах за здешевленою вартістю. Ще рік тому в цьому мікрорайоні відкрили перший  будинок із доступним житлом, а  сьогодні  власниками європейського житла стають кременчужани, які працюють у міському господарстві, які захищали та захищають нашу землю на сході держави, які  виховують багато дітей, які прославляють Кременчук спортивними перемогами. Про це повідомили у міській раді.

Керівник міста підкреслив, що цей комфортний будинок із сучасним подвір’ям став результатом співпраці міста, області та держави. На сьогодні у  Кременчуці працює багато житлових програм, в тому числі ті, що фінансуються за кошти міського бюджету. Вони відкривають можливості кременчужанам із невеликими статками, пільгових категорій придбати на первинному ринку житло європейського рівня.  Міський голова також висловив слова вдячності забудовнику ТОВ «АКБ-ЛІНК», який має добру професійну репутацію,  за те, що за досить короткий час ними збудовано житло з дотриманням усіх прогресивних технологій. Він підкреслив, що поява таких нових сучасних будинків є поштовхом для подальшого розвитку Кременчука вцілому.

Вітаючи новоселів будинку, заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло відмітив, що введення в експлуатацію нового житла – це зразок того, як дійсно треба працювати різним гілкам влади. Він зазначив, що наразі за напрямком здачі нового житла Кременчук посідає лідируючі позиції в регіоні, в ньому створюються комфортні умови для отримання квартир тим категоріям населення, які цього насправді заслуговують. Кременчук демонструє приклад того, як треба піклуватися про своїх жителів.

Голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Сергій Комнатний наголосив, що сьогоднішня подія є підтвердженням послідовної дієвої співпраці міської та обласної влади, Держмолодьжитла та забудовника, які створили  сприятливі умови для вирішення квартирного питання багатьох родин Кременчука.

Грамоти різного рівня вручили представникам будівельної компанії ТОВ «АКБ – ЛІНК», а також ключі та ордери на квартири – новоселам.

У цьому  житловому будинку із 76 квартир – 45 придбано на пільгових умовах. А  саме:  за рахунок коштів Держмолодьжитло власниками житла стали 6 родин; за рахунок коштів міського бюджету в ньому придбали квартири 17 сімей із  числа багатодітних родин, учасників бойових дій, а також учасниця Параолімпійських ігор Наталя Кобзар; за міською програмою забезпечення житлом учасників АТО новоселами будинку стали 22 родини учасників АТО.

Перейти до вмісту