Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці відзначають 4-ті роковини Іловайської трагедії (ФОТО)

У Кременчуці проходять меморіальні заходи на честь пам’яті всіх військових, полеглих у боях за незалежність України під час проведення антитерористичної операції.

Сьогодні зранку на центральній алеї парку  «Ювілейний» поблизу пам’ятного знаку «Героям АТО»  відбувся меморіальний захід з нагоди 4-ї річниці Іловайської трагедії. Участь у ньому взяли міський голова Віталій Малецький, його заступники, депутати міської ради, учасники АТО, їх рідні та близькі, представники трудових колективів міста, громадських організацій, політичних сил, а також пересічні жителі міста. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Четвертий рік поспіль Україна оплакує своїх синів, які пішли у вічність і навіки залишилися в Іловайському котлі.  Саме 29 серпня 2014 року  було розпочато вихід сил АТО з Іловайська, де українські бійці потрапили в заздалегідь продумане та підступно підготовлене оперативне оточення. Попри переговори щодо так званого “зеленого коридору”, під час руху колон  української техніки та військовослужбовців  почалися масовані обстріли із боку загарбника. Внаслідок тільки тих кривавих обстрілів Україна понесла значних втрат. Іловайський котел став однією з найкривавіших подій за час проведення антитерористичної операції на сході України. Серед тих, хто не вийшов із Іловайського котла,  було 11 земляків – Олексій Борищак, Антон Бутирін, Олексій Древаль, Юрій Дудка, Андрій Деребченко, В’ячеслав Іонов, Олександр Карпенко, Антон Кирилов, Василь Милащенко, Дмитро Назаренко, Степан УСС.

Віднині 29 серпня є пам’ятною та трагічною датою в історії держави, а всі українці схиляють голови за загиблими і низько вклоняються живим захисникам незалежної  України, дякують  за мужність і героїзм тим, хто вийшов із того пекла, не зламався духом і продовжує боротьбу з ворогом незалежної України.  

У цей пам’ятний день на алеї перед пам’ятним знаком «Героям АТО» перед присутніми виступили учасники Іловайської трагедії та бойових дій бійці батальйону «Донбас» Володимир Махоркін і Олег Штефан, боєць 39 окремого мотопіхотного батальйону «Дніпро – 2» Максим Березін,  боєць 92 окремої механізованої бригади Олександр Кравченко, голова громадської організації «Родини загиблих учасників АТО»  Валентина Шевченко.

На знак вічної поваги до жертовної смерті заради майбутнього України пам’ять усіх загиблих героїв сучасної України учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання. На честь їх подвигу пролунали залпи військового салюту. Оберемки живих квітів поклали до підніжжя меморіального знаку «Героям АТО».

Перейти до вмісту