Ви тут:
децентралізація Медицина Полтавщина Суспільство 

Співробітництво громад у сфері медичних послуг: 77 % населення Кременчуцького району вже підписали декларації з лікарями

Полтавщина займає одне з перших місць в Україні за відсотком підписаних декларацій із сімейними лікарями. На початок серпня в області укладено майже 700 тисяч декларацій.

«Тобто ми пересягнули позначку у 50% від усієї кількості населення, яке згідно зі статистикою зареєстроване в нашій області. Це друге місце в державі за кількістю громадян, які уклали декларації з сімейним лікарем», – сказав директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

У рейтинговій таблиці в системі е-Health лідирує Пришибський центр первинної медико-санітарної допомоги. Він охопив підписаними деклараціями 77% населення, повідомляють у прес-центрі ініціативи “Децентралізація”.

Центр створили громади Кременчуцького району Полтавщини на основі договору з міжмуніципального співробітництва ще на початку минулого року.

Нині Центр спільно утримують не лише ОТГ Кременчуцького району: Пришибська, Недогарківська, Омельницька, Піщанська. Серед учасників договору також Білецківська сільрада того ж Кременчуцького району та Новогалещинська ОТГ, створена із сільрад двох районів – Козельщинського та Кременчуцького.

«Полтавщина – лідер в Україні за кількістю договорів міжмуніципального співробітництва. Це не лише кількісний показник. Приклад співробітництва громад Кременчуцького району в кількох напрямках вкотре показує перспективність децентралізації. Нині саме спільний медичний центр громад зайняв місце на чолі списку передових ПМСД на Полтавщині», – говорить радник з децентралізації Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону Олександр Ісип.

Перейти до вмісту