Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Що не варто давати їсти дитині до 3-х років – ТОП 10

Багато родин і батьків надто рано переводять дитину на “дорослу їжу”, забуваючи істину – дитячий організм може не впоратися з дорослими харчовими навантаженнями.

1. Здоба
Здобне тісто і вироби на його основі перевантажують ще слабку і не до кінця сформовану функціональність підшлункової залози. І більшість магазинних напівфабрикатів містять хімічні компоненти -добавки, що, як правило, шкодять здоров’ю.

2.Шоколад
Какао – дуже сильний алерген, тому давати дитині шоколад та вироби на основі какао не рекомендується. Цукерки та інші солодощі можуть стати причиною розвитку складної форми алергії у дитини.

3.Морозиво
Перед тим, як запропонувати дитині морозиво, необхідно ознайомитися з його складом. Якщо в морозиві є рослинні жири, штучні ароматизатори, емульгатори, загусники і стабілізатори, то воно автоматично потрапляє в список заборонених продуктів для дитини.

4.Сирки в шоколадній глазурі
У складі багато цукру, жирів і різних добавок, тому їх вміст потрібно вивчати не менш ретельно складу морозива.

5.М’ясні та рибні бульйони
Навіть, 1,5-річному малюку пропонувати страви приготовлені на м’ясних і рибних бульйонах ще не варто. Під час їх приготування рідина насичується екстрактивними речовинами, що подразнюють слизові шлунково-кишкового тракту дитини.
Найкраще – готувати супи на овочевих бульйонах, а відварені м’ясо та рибу подавати до страв окремо.

6.Молочна ковбаса і сосиски
Якісні сосиски і молочна ковбаса – не табу, але давати їсти дитині ці продукти можна не частіше, ніж 1 раз на тиждень і рідше. Вони містять чимало добавок і солі, і залишається відкритим питання про натуральне м’ясо.

7.Морепродукти
Це сильні алергени. Ці продукти погано засвоюються. Якщо це заморожені напівфабрикати – негарантованою є відсутність у них важких металів і хімікатів.

8.Червона ікра (та інші види засоленої ікри)
Ікра містить багато вітамінів Е і D, але із введенням цього продукту в меню дитини краще не поспішати, оскільки в ній багато солі. А для кращого зберігання до неї додають емульгатори, які часто стають причиною розладів роботи кишківника.

9.Овочеві соління
Багато дітей люблять засолені огірки чи помідори, але з ними потрібно бути обережними, бо надлишок солі та спецій може стати причиною виникнення проблем із нирками.

10.Гриби
Дієтологи рекомендують знайомити дитину з грибами не раніше 6-7 років. Гриби – важкий для перетравлення продукт, і нерідко стають причиною сильного отруєння (а в деяких випадках можуть призвести і до летального результату).

Перейти до вмісту