Ви тут:
Суспільство Україна 

Порошенко у вересні виступить на Генасамблеї ООН

Повноцінні переговори Порошенка з президентом Трампом поки не плануються, але готується зустріч глав Держдепу США і МЗС України.

Президент України Петро Порошенко у вересні відвідає Нью-Йорк і візьме участь у засіданні Генеральної асамблеї ООН. Про це під час прес-клубу в Києві в понеділок, 27 серпня, заявив посол України в США Валерій Чалий, повідомляє Кореспондент з посиланням на Інтерфакс-Україна.
Разом з тим він зазначив, що двостороння зустріч глави української держави з президентом США Дональдом Трампом поки не планується.
“Плани такі є: щодо участі, очевидно, президента… Я сподіваюся, що в цьому році в нас такий буде візит”, – сказав Чалий.
Дипломат додав, що передбачено виступ Порошенка на Генасамблеї ООН, низку двосторонніх зустрічей, зокрема з інвесторами, бізнесом і діаспорою.
При цьому, відповідаючи на запитання про можливість двосторонньої зустрічі президентів США і України, Чалий сказав:
“Поки що така зустріч не планується, але так чи інакше звіряння годинників має бути. Думаю, повноцінної – годинної – зустрічі не буде”.
У цьому ключі він уточнив, що українське дипломатичне представництво готує зустріч глав Держдепу США і МЗС України.
Востаннє Петро Порошенко виступав на Генасамблеї ООН у вересні 2017 року. Тоді він продемонстрував документи військових РФ, які воюють в Україні.
Перейти до вмісту