Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські рятувальники провели на Ворсклі інформаційно-роз’яснювальну роботу (ФОТО)

З метою попередження загибелі громадян на водних об’єктах області, фахівці Служби порятунку «101» продовжують нагадувати громадянам як уникнути трагічних випадків під час відпочинку на воді та що робити, коли людина не може самостійно дістатися берега.

Так, учора співробітники Головного управління ДСНС України у Полтавській області та 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини провели профілактичні бесіди з відпочивальниками на березі річки Ворскла, що в Подільському районі міста Полтава.

Під час спілкування з громадянами, рятувальники наголошували на тому, що необхідно уникати воду із швидкою течією, не плавати наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Фахівці ДСНС радили у воду входити неспішно, обережно, пробуючи дно ногою, а купатися краще там, де є рятувальні служби. Особливо слідкувати за дітьми, адже їх поведінка у воді не передбачувана.

Також, радили до плавок прикріпляти шпильку, бо якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів.

Рятувальники зауважували, що переохолодження – головна причина трагічних випадків на воді!

Наприкінці профілактичних бесід фахівці Служби вручали тематичні листівки.

Перейти до вмісту