Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтава увійшла до сімки міст України з найактивнішими користувачами мобільного інтернету

Оператор мобільного зв’язку «Vodafone Україна» провів чергове дослідження, в якому з’ясував, де живуть найактивніші користувачі мобільного інтернету, які онлайн-сервіси вони вважають кращими, скільки гігабайт трафіку використовують і на що конкретно їх витрачають. Отримані дані  оформили у вигляді інфографіки.

Про це пише ITC.UA.

Смаки любителів музики практично рівномірно розподілилися між SoundCloud (35%), iTunes (33%) і Google Play Music (31%). А ось шанувальники відео однозначно вважають за краще Youtube (96%), тоді як на частку стрімерского Twitch припадає лише 1% мобільних споживачів інтернету.

У розділі соціальні мережі на першому місці Facebook (39%), далі йдуть Instagram (16%), Twitter (15%) та інші. Серед месенджерів є явний лідер і це Viber (71%), на другому місці Skype, а всі інші сервіси набрали менше 10% кожен. Розподіл між магазинами контенту для Android-смартфонів (62%) і моделей iPhone (38%) зайвий раз вказує на популярність цих екосистем.

Найактивніші користувачі мобільного інтернету, які споживають більше 10 ГБ трафіку на місяць, очікувано проживають в найбільших містах України. На першому місці жителі Києва і області, на другому – Харків, на третьому – Дніпро, далі йдуть Одеса, Запоріжжя, Львів і Полтава.

Зі зрозумілих причин більша частина мобільного трафіку йде на перегляд відео (45%), на другому місці йдуть соціальні мережі (23%), де також досить багато об’ємного мультимедійного контенту у вигляді фотографій і відеороликів. Вебсерфінг забирає всього 9% трафіку, ігри – 5%, музика – 4%, месенджери – 3%, а всі інші активності сумарно 11%.

Перейти до вмісту