Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Педагогічна громада Полтави визначила завдання на новий навчальний рік

Сьогодні, 31 серпня, відбулася традиційна педагогічна конференція, під час якої освітянська громада міста аналізувала здобутки минулого навчального року та визначала завдання на новий 2018-2019 навчальний рік. Участь в конференції взяли представники усіх загальноосвітніх закладів міста, ветерани педагогічної праці, ректори закладів вищої освіти міста, Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського.

Цьогоріч педконференція проходила у новому інтерактивному форматі. Заявки на участь в зібранні, а також теми для обговорення, пропозиції щодо запрошених гостей освітяни мали змогу подати заздалегідь, заповнивши спеціальну форму на сайті управління освіти.

Заступник міського голови Світлана Тарашевська зазначила, що цей рік для освіти є знаковим, адже саме з цього року в усіх навчальних закладах міста впроваджуються стандарти Нової української школи:

– Важливо, що цьогоріч школи міста приймають рекордну кількість першокласників. Вперше за останні 20 років, цей показник становить 3500 учнів. Усі вони прийдуть в оновлені класи, підготовлені відповідно до стандартів Нової української школи. На них чекатимуть спеціально підготовлені учителі, які прошли навчання та отримали відповідні сертифікати.

Аби усі охочі мали змогу на власні очі побачити, в яких же умовах здобуватимуть освіти цьогорічні першокласники, у ПД «Листопад» організували спеціальну виставку «Новації сучасної освіти у закладах Полтави». А проводила екскурсію виставкою вчитель школи № 37 Олена Шихалкіна, яка уже торік навчала пілотний клас за новими стандартами:

– Це абсолютно новий формат сучасного класу. Навчання у Новій українській школі не закінчується уроками. Це цілісний процес виховання. Тому в кожному класі створені основні 4 розвивальні центри. Це мистецький, мовно-літературний, математичний та природничий центри. Вони забезпечені усім необхідним для навчального процесу. Також ми забезпечені новими інтерактивними дошками, килимами-трансформерами. Це та багато іншого чекає на наших маленьких учнів.

Під час педагогічної конференції начальник управління освіти Леся Марталішвілі прозвітувала про здобутки полтавської освіти за минулий рік. Так, троє випускників із гімназій №6, 33 і школи №29 отримали 200 балів під час ЗНО з математики та хімії. Полтава має 28 перемог всеукраїнського рівня в предметних олімпіадах, турнірах і конкурсі-захисті МАН. 5 учнів із ЗЗСО міста №№ 1, 4, 14, 17, 29 отримували стипендію Президента України і стипендію Кабінету Міністрів України. А за підсумками конкурсу GlobalTeacherPrizeUkraine-2017 Сергій Зайцев із СЗЗСО №39 увійшов до 20-ки, а Тетяна Веркалець, нині директор ЗЗСО №38, увійшла до п’ятірки переможців.

Окрім того, під час конференції, кращі з кращих освітян отримали нагороди за підсумками роботи у 2017/2018 навчальному році. А 17 педагогів, які здобули другу вищу дошкільну освіту в Глухівському національному педагогічному університеті імені Довженка, в урочистій атмосфері отримали дипломи.

Довідково: Цьогоріч 50 закладів загальної середньої освіти міста відкриють двері для майже 30 тисяч учнів.

Аби створити належні умови для найменших учнів початкової школи з міського бюджету було виділено близько 17 млн. грн. на придбання оснащення для перших класів. Зокрема, закупили 113 інтерактивних дощок (сучасне STEM-обладнання), комплекти для навчання грамоти українською та англійською мовами, комплекти цифр, вимірювальні прилади, геометричні фігури, настінні дошки та ще багато іншого, необхідного для навчання найменших школярів.

Протягом літніх канікул в усіх навчальних закладах міста проводилися капітальні та поточні ремонтні роботи. Так, з міського бюджету на виконання капітальних ремонтних робіт у 105 закладах освіти міста виділено 97, 807 млн. грн.

Перейти до вмісту