Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Незабаром у Розсошенцях з’явиться дитячий садок на сім груп

Департамент освіти і науки Полтавської ОДА спільно з міськвиконкомами, райдержадміністраціями, об’єднаними територіальними громадами проводить роботу щодо збільшення місць та охоплення дітей дошкільною освітою. Мета – забезпечити потреби населення у дошкільній освіті та підвищити доступність.

Нині в області функціонують 636 закладів дошкільної освіти та навчально-виховних комплексів. Якісну дошкільну освіту вони забезпечують близько 50 тисячам дітей. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

– Виконуючи розпорядження Кабінету Міністрів України та працюючи згідно з Планом дій на 2017-2019 роки, щороку в закладах освіти з’являються додаткові місця для дошкільнят. Минулого року таких місць з’явилося 431, – прокоментувала директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

Цьогоріч вже відкрили дошкільне відділення у закладі загальної середньої освіти с. Пузикове Глобинського району та дитячий садок у с. Дрижина Гребля Кобеляцького району. Незабаром для дошкільнят відчинить двері 7-груповий ДНЗ із басейном у с. Розсошенці Щербанівської ОТГ.

Загалом до кінця року для дітей дошкільного віку планують створити 384 місця.

Позашкільна освіта

В області працюють 86 закладів позашкільної освіти комунальної форми власності, які відвідує майже 49,5 тисяч дітей. Ще 6,5 тисяч – вихованці ДЮСШ. Крім того, 34,2 тисячі дітей області відвідують гуртки, секції та клуби, які працюють на громадських засадах.

Загалом на Полтавщині позашкільною освітою охоплено 66,3% від загальної кількості дітей шкільного віку.

– Позашкілля – важлива складова розвитку дитини. Воно має бути поруч з освітнім процесом. Не можна допускати закриття позашкільних навчальних закладів. Навпаки, ми повинні прагнути, щоб їх ставало все більше, – додала Олена Харченко.

Кадровий склад

У закладах освіти районів та міст області працюють 12676 вчителів початкових класів, вчителів-предметників, директорів і заступників.

– У червні завершили навчання 977 учителів перших класів 2018/2019 навчального року та отримали сертифікати. Навчання вчителів перших класів 2019/2020 навчального року розпочнеться у вересні й триватиме до січня. Вже зареєструвалося понад 900 педагогів, – зазначила головна освітянка області.

У Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені Михайла Остроградського підготували 37 регіональних тренерів-педагогів, які здійснюють навчання у локаціях на базі закладів освіти районів, міст, ОТГ.

Перейти до вмісту