Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині затримали підозрюваних у крадіжці грошей та документів

Подія сталася вранці 1-го серпня у селищі міського типу Котельва.  До екіпажу патрульної поліції Полтави, які у районному центрі проводили профорієнтаційну роботу в центрі зайнятості, звернувся громадянин.

Стурбований чоловік розповів, що декілька хвилин тому невідома особа викрала із салону його  автомобіля «SUZUKI» сумку із документами та 40-ка тисячами гривень. Також котелевець вказав, що підозрілі особи, яких він запідозрив у скоєнні злочину, сіли до легковика ВАЗ білого кольору та поїхали у невідомому напрямку, повідомляють у поліції.

За отриманим орієнтуванням інспектори розпочали пошуки вказаного транспортного засобу. Уже за декілька хвилин поліцейські помітили авто, схоже за описом. Розпізнавши патрульний автомобіль, водій ВАЗа різко змінив напрямок руху та пришвидшився.
Під час переслідування чоловік за кермом не реагував на вимогу поліції зупинитися та продовжив рух польовою дорогою. 

Згодом патрульним вдалося заблокувати рух підозрілого автомобіля. У салоні виявилися двоє чоловіків, а поруч із автомобілем – викинута сумка, схожа на викрадену.

Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу Котелевського відділення поліції.

Встановлено, що у легковику ВАЗ знаходилися двоє чоловіків – 53-річний іноземець та 76-річний громадянин України. Обоє проживають у Харківській області.

53-річному іноземцю оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) та затримано у відповідності до вимог статті 208-ї Кримінального процесуального кодексу України.

Ступінь вини 76-річного чоловіка встановлюють слідчі у рамках відкритого кримінального провадження.

Відповідно до чинного законодавства України, подібні дії караються обмеженням або позбавленням волі на строк до п’яти років.

Перейти до вмісту